diumenge, 3 de desembre del 2017

POSSIBLES LECTURES DE LA 2a AVALUACIÓ

Per la 2a avaluació podeu triar-ne un del següent llistat. Algun dels llibres forma part de la llista de lectures de la 1a avaluació. Recordeu que aquesta lectura la treballarem des de la Viquilletra:


- THOMAS, ANGIE. Thug. L'odi que dónes, editorial Fanbooks, grup edicions 62

Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida s’acaba quan presencia l’assassinat d’un amic seu, Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat.
Starr vol que es faça justícia, però els seus dos móns entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes.

- WITTERICK, J. L. El secret de la mare, editorial Fanbooks, grup edicions 62.
Una novel·la sobre l'Holocaust basada en un fet real. Una mare i la seua filla arrisquen les seues vides per donar aixopluc a dues famíles jueves i un soldat alemany desertor -tot d'esquenes dels altres- en una petita casa de dues habitacions a Sokal, Polònia, durant la invasió nazi.

- ASIMOV, ISAAC. Jo, robot. Editorial Proa, Col·lecció Butxaca
El llibre d'Asimov, un clàssic de la literatura de ciència ficció.
La doctora Calvin és especialista en robopsicologia i una autoritat en la pràctica del cervell positrònic, que ha revolucionat el món dels robots. Tot i els continus progressos en aquest camp, els temors de la població humana no semblen justificats., ja que tots els robots duen impreses les Tres Lleis de la Robòtica, la primera de les quals és "Un robot no podrà causar mai dany a un ésser humà o, per inacció seua, deixar que li passe res dolent".

- CHBOSKY, STEPHEN, Els avantatges de ser un marginat. Editorial Sembra llibres
En Charlie és un adolescent introvertit que viu amb la seva família aparentment modèlica. Quan acaba l’escola, el suïcidi del seu millor amic li dispara una sèrie d'’inseguretats. L'’entrada a l’'institut arriba com una amenaça. Però, entre classe i classe, trobarà un professor que l’'ajudarà a fer servir la literatura com una arma. I, sobretot, una colla de xavals més grans, atrevits i transgressors. Uns autèntics outsiders amb qui pujarà a les salvatges muntanyes russes de l'’adolescència per descobrir emocions ocultes i aprendre a combatre les allargades ombres que el turmenten

- SARRIÀ, XAVI. Històries de paradís. Ed. Bromera
 La primera obra de ficció de qui fou el cantant d'Obrint Pas. Es tracta d'un recull de 22 relats de temàtica social escrit a base de de les vivències dels personatges. En conjunt, és un llibre que ens convida a reflexionar sobre el món que vivim i construïm entre tots.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada